1 april 2011

Sport

Krijg ik eens een mail van Jason, wil 'ie alleen maar dingen over sport weten... Maar Jason weet veel meer van sport dan ik! Hij weet meer van voetballers en voetbalclubs en dat de WK voetbal in 2018 in Rusland is (beetje doortrainen Jason, dan kun je misschien mee als voetballer!!!) en ook dat de winterspelen in Sotsji zijn in 2014, toch, Jason?
Maar misschien weet hij niet dat 2014 lijkt op een woord (als je de cijfers als letters leest): ЗОIЧ, en dat klinkt dan zoiets als ZOIETSJ - maar ze weten in Rusland natuurlijk niet dat zoietsj op zoiets lijkt, of zoiets op zoietsj, of zoiets :-)

Ze hielden een wedstrijd voor een Olympische mascotte en een meneer ontwierp een kikker en die noemde hij Zoietsj. Maar Zoietsj is het niet geworden, het werd een soort mascottefamilie. Je kunt ze zien in het ДОМ ТАЛИСМАНОВ ofwel het HUIS van de TALISMANNEN (of mascottes, dus).

PS!
dit is dus waar, maar wat niet waar was (maar een 1-aprilgrap! die bestaan hier dus ook), was dat de wolken boven Sotsji op 1 april de vorm kregen van de vijf Olympische ringen. Het was op het nieuws en eh... ja, ik dacht dat het echt waar was... Maar niet heel lang hoor!