7 december 2010

Sneeuw!

Dit is de universiteit van Moskou. © VascoPlanet.com
http://www.vascoplanet.com/
Nu schrijft iedereen dat er sneeuw ligt in Nederland. Wij hadden al LANG sneeuw hoor! En het vriest nog steeds, maar nu niet zo hard. Maar het kan hier wel 20 en soms zelfs 30 graden ONDER NUL zijn! Dat is koud, vooral als het waait. In Moskou kan er wel een paar maanden van het jaar sneeuw liggen, zo tussen november en februari. Volgens onze oude buurvrouw was het vroeger nog veel kouder en lag er veel meer sneeuw. Dat zegt mijn opa ook altijd over Nederland trouwens.



© VascoPlanet.com
http://www.vascoplanet.com/
Je moet echt een muts op en handschoenen aan als je naar buiten gaat. Ja, en een jas natuurlijk en warme schoenen en zo.
Als het vriest en je hebt geen muts op, zeggen veel mensen tegen je "Je moet een muts op!" Als ik buiten kom dan bevriezen soms meteen de haartjes in mijn neus. Dat is een heel vreemd gevoel.
Soms smelt de sneeuw weer en dan is het een vieze derrie in de stad. En op deze foto staat andere vieze derrie.


© VascoPlanet.com
http://www.vascoplanet.com/
Binnen is het vaak heel warm en het is dus handig om een paar lagen aan te hebben want dan kun je binnen wat lagen uitdoen. De meeste vrouwen op het werk van mijn moeder hebben altijd een zak met hele nette damesschoenen bij zich, voor binnen.

Deze foto's heb ik niet zelf gemaakt maar die vond ik op internet en die zijn mooier dan de mijne. Bij de laatste stond dat het min 23 graden was toen.